Meer beweging in je dag smokkelen, zo pakken wij dat aan...

Toevallig werken wij alle drie al langer dan een jaar van thuis. Ook in het pre-covid tijdperk werkten wij al bijna fulltime van huis uit. In het begin was het werken, werken, werken, maar na een tijd merkten we dat we typische klachten ontwikkelden door het vele zitten. Denk aan vastzittende nek, pijnlijke schouders, rug... Time for change dus!

Eerst en vooral hebben we ons een stappenteller aangeschaft. Natuurlijk moest het wel een zijn die mooi bij elke outfit past en er niet te sporty uitziet. Toen die gekozen was, zijn we er aan begonnen!


gif

We hebben ook alle drie een of meerdere 🐕-en. Zij houden je een hele dag in beweging (en dan hebben we het niet alleen over de dagelijkse wandeling). Telkens opstaan omdat ze naar buiten moeten voor een plasje of om at random te gaan blaffen naar voorbijgangers, katten, eekhoorns... Als je wil trainen om te kunnen hardlopen, raden wij een shiba aan, de koningen van de ontsnappingspogingen.


We zijn er dus echt wel bewust mee bezig met meer bewegen, maar we proberen er ook op andere momenten aan te denken, bijvoorbeeld als je meer dan 1 wc bezit, is het een aanrader om de verste te nemen (als je natuurlijk meer dan 1 keer per dag moet 😁).


Om af te sluiten delen we nog eentje die we zelf dagelijks toepassen. Wandelen wanneer je belt. Een simpel trucje waarmee je toch snel een heel aantal meer stappen zet. Zeker als je zoveel belt als wij 🙈 #bellers.